Gehaktballetjes

in Tomatensaus

 

INGREDIËNTEN:

  • 2 kg gehakt half om half( alleen runder wordt te droog)
  • 4 grote uien, bruine basterdsuiker
  • diverse potjes(blikjes) champignons
  • 1 ei
  • sambal
  • tomatenpuree
  • tomatencurie
  • en een paar maggiblokjes.

     BEREIDING:
  • Meng het gehakt met het ei en paneermeel en draai er kleine balletjes van, die je heel licht ook nog door bloem(meel) rolt en bak ze bruin in half boter, half olie tot ze gaar zijn.
  • Doe de gare balletjes op een schaal, was de pan uit en begin aan de saus.
  • Doe wat boter in de pan en bak hierin de uien glazig, dan de tomatenpuree, de ketchup en wat vocht van de champignons.
  • Dan erbij de maggieblokjes en de bruine suiker en de sambal.
  • In dit geheel de champignons even laten aan de kook komen, even proeven of ze gaar zijn en dan de balletjes er bij doen.
  • Is de saus niet dik genoeg, dan wat bijbinden met aardappelmeel.