KAUW SJOOTEL
Het wordt weer zomer, dus weer tijd voor KAUW SJOOTEL ( HUZAREN SALADE )
INGREDIËNTEN:
Voor straks de garnering o.a.
Bereiding:
Zet het magersoepvlees in kokend water op, laat het even aan de kook komen, zodat het meeste vuil er uit trekt en zet het vlees dan opnieuw met koud water op en laat het langszaam aan gaar worden( dus een dag van te voren)
Zet dan de aardappelen op met dat blokje en wat zout en prik met een vork of ze gaar zijn, niet TE gaar laten worden.
Begin dan aan de rest, zoals de stukjes gekookte ham, de uitjes kleinsnijden, de auweschurkjes klein snijden, de mix, de erwtjes en de kleingesneden worteltjes met de heel klein gesneden appel alles onder mekaar zetten.
Bewaar uit de potjes van de uitjes en de schurkjes het vocht want dat heb je nodig om bovenstaande onder te zetten.
Inmiddels zullen de aardappels wel gaar zijn en snij die dan in kleine dobbelsteentjes.
Het mager soepvlees( dat je al eerder heb gekookt) ga je dan uitrafelen en evt. wat kleiner snijden.
Dan alles met elkaar mengen en blijven afproeven, want je hebt nog mosterd, mayo, peper en zout.
Als de smaak goed is doe alles op een schotel en ga je afwerken met oa; eieren-vis-tomaat, maar de sla onder het geheel.
Ik zou zeggen SMAKELIJK ETEN en de groeten en succes van ROB de kok.