Roermondsgehakt

met een stevige pittige saus

Men noemt dit ook wel gehaktbrood in saus

 

INGREDIËNTEN:

  • 1 kg varkensgehakt
  • uien
  • paprika's
  • tomatenketchup
  • sambal
  • champignons.

     BEREIDING:
 
  • Meng het gehakt met eieren, peper, zout, paneermeel zodat je een vrij stevig geheel krijgt, want je gaat deze vaste massa in zijn geheel bakken, waar je naderhand plakken van kunt snijden.
  • Als bovenstaande rondom bruin en van binnen gaar is, leggen we het gehakt aan de kant.(of het gaar is kun je controleren met een saté stokje, die steek je in het gehakt en je voelt met je lippen aan het stokje of er nog iets aan plakt, plakt er niets meer, mag je aannemen dat het van binnen gaar is)
  • In die zelfde pan gaan we nu de saus maken,
  • Snipper de uien en snij de paprika klein en bak ze goed aan.
  • Doe er dan de champignons bij en naderhand de tomatenketchup en de sambal en blijf goed doorroeren.
  • Snij van het gehaktbrood plakken en doe er wat van de pittige saus bij. Lekker bij brood maar ook bij gekookte aardappels.