BEREIDING:
- Eerst de
marinade: Ik zelf laat het vlees zeker een dag in de marinade
staan.
- Gebruik de goedkoopste ketjap-manis, een flinke lepel sambal, een
beetje olijfolie, knoflook poeder of verse, zeker een in partjes gesneden
citroen en of kiwi, een flinke lepel suiker en vul verder af met afgekookt
water tot het vlees onderstaat.
- Van tijd tot tijd omroeren.
- Voor je het
vlees aan de stokjes gaat steken, de stokjes circa 10 min. in water
leggen, dan gaan niet splinteren als je er het vlees aansteekt.
- Voor de
Satésaus:Dit kan op
verschillende manieren, de Indische dames en heren zullen me nu wel
uitlachen, maar ik maak de saus op de Hollands/Limburgs manier.
- Ik doe wat
olijf olie in de pan, niet te veel, want de Saté pasta is al vet,en bak
hierin wat klein gesnipperde ui, daarbij doe ik dan wat sambal en knoflook
en wat citroensap.
- In wat vocht
laat ik dit alles gaar worden en doe er dan de Saté pasta bij onder
voortdurend roeren, want het brand snel aan. Graag heb ik
een Saté-ketjapsaus, dus ik doe naar smaak afvullen met ketjap.
Gasten van de
geweldige pagina VEER VRUNJ laat het jullie smaken.
Groet van ROB.