Saté Stokjes

maar dan op 2 manieren

 

INGREDIËNTEN:

  • Gebruik of kippenvlees of varkensvlees. Het voordeel van kippenvlees of kalkoenborsten is, dat je deze Saté kan voormaken. Je kan ze voorgrillen en in plastic goed inpakken en dan per portie invriezen. Doe je dat zelfde met varkensvlees, en zeker als je kophaasjes gebruikt lukt dat niet goed,want varkensvlees wordt dan te hard als je ze opnieuw gaat grillen. Ga je de Saté meteen eten, gebruik dan uitgebeende Schouderkarbonade, dat gaat dan prima.

          BEREIDING:
  • Eerst de marinade: Ik zelf laat het vlees zeker een dag in de marinade staan.
  • Gebruik de goedkoopste ketjap-manis, een flinke lepel sambal, een beetje olijfolie, knoflook poeder of verse, zeker een in partjes gesneden citroen en of kiwi, een flinke lepel suiker en vul verder af met afgekookt water tot het vlees onderstaat.
  • Van tijd tot tijd omroeren.
  • Voor je het vlees aan de stokjes gaat steken, de stokjes circa 10 min. in water leggen, dan gaan niet splinteren als je er het vlees aansteekt.

 

  • Voor de Satésaus:Dit kan op verschillende manieren, de Indische dames en heren zullen me nu wel uitlachen, maar ik maak de saus op de Hollands/Limburgs manier.
  • Ik doe wat olijf olie in de pan, niet te veel, want de Saté pasta is al vet,en bak hierin wat klein gesnipperde ui, daarbij doe ik dan wat sambal en knoflook en wat citroensap.
  • In wat vocht laat ik dit alles gaar worden en doe er dan de Saté pasta bij onder voortdurend roeren, want het brand snel aan. Graag heb ik een Saté-ketjapsaus, dus ik doe naar smaak afvullen met ketjap.
 
     Gasten van de geweldige pagina VEER VRUNJ laat het jullie smaken.
     Groet van ROB.