AARAPPELSTAMPOT
maar dan op een andere manier.
Bereiding:
Licht gerookt-gezouten spek in blokjes.
Eieren en uien, een pot rode bieten.
Kook de aardappels gaar en maak er dan puree van, maar niet met melk, maar met geklopt ei.
Een beetje melk mag wel. Doe dan dat beetje opkoken met boter. zout, peper, nootmuskaat en wat bouillonpoeder.
Doe de pot bieten in een kom en meng daaronder wat gesnipperde ui, wat peper, een beetje azijn en een lepel mayonaise.
Goed onder elkaar mengen.
Doe de spek blokjes in de pan en ga ze uitbakken, doe dan de gesnipperde uitjes erbij.
Dan in de ketel, de aardappels, spekjes met uitjes, het pannetje met melk etc en goed mengen.
ls alles goed gemengd is, zet je een Koekenpan op met wat boter en ga dan per portie de puree opnieuw opbakken tot je een korstje krijgt.
De gemengde bieten gebruik je dan als salade en het sap van de bieten maakt het wat zomiger.
Het is weer eens wat anders, ik zelf maak er nog een boterham bij met appelsiroop
.
Smakelijk eten.