Kapucijners

met vlees en groenten

INGREDIËNTEN:

  • 1 á 2 blikken jonge paters
  • Hamlap
  • beetje half om half gehakt
  • Beetje rauwe gerookte ham
  • Uien
  • Wortelen
  • Bleekselderijg
  • Perper en zout
  • Aardappelmeel
  • Bouillonpoeder

     BEREIDING:
 
  • Leg in een pan met koud water de hamlap met wat zout en laat het aan de kook komen, na een halfuurtje of als het vlees zo goed als gaar is doe je de uien, wortel en bleekselderij in de pan.
  • Is alles gaar, schut het dan af, maar bewaar het vocht.
  • Bak in een andere pan het gehakt en de ham rul gaar en giet het over in die pan waar de groenten in zaten.
  • Voeg daaraan toe de groenten het inmiddels klein gesneden vlees.
  • Maak het bewaarde vocht aan met aardappelmeel en breng alles op dikte, afproeven en eventueel wat bouillon poeder.
  • Stevige kost met de CARNEVALSDAGEN, ik eet er een paar boterhammen met mosterd bij