VARKENSHAASJE MAAR DAN OP EEN ANDERE WIJZE.
Geschiedenis:
Weet je waarom dit mooie stukje vlees HAASJE heet ?? Het is het beste stukje varkensvlees een heeft het model van een haasje( met de grote oren) Dit zelfde geldt ook voor runderhaas, waar ze onder andere tournedos van maken. Vraag naar Kophaas, die zijn korter van stuk en goedkoper, echter even mals.
Bereiding:
Doe de haasjes kruiden, naar smaak en doe ze dan licht bloemen.
Maak met een mesje op de kop van het dikste stuk een gaatje maken en doe dan met de steel van een ronde houten lepel een gat doorsteken tot de onderkant.
Snijdt dan wat paprikareepjes, wat lenteui en evt nog wat andere verse groenten en druk die dan in het verkregen gat.
Doe wat olijfolie in de pan en als deze warm is een klontje boter.
Rondom aanbakken en dan het vuur klein.
Bak ze roze, dus kerntemperateur circa 70 graden.
Voor het opdienen snijdt je de haasjes schuin door in plakjes en kijk dan naar het mooie gekleurde resultaat.
Wisten jullie dat je van varkenshaas ook perfect zuurvlees kan maken?? Doe het als het vorige recept, je hebt Gegarandeerd super mals vlees en het is sneller klaar dan rundvlees. Veel succes, groet van Rob.