Limburgs Zuurvlees (zoervleis)

    INGREDIENTEN

  • 800 gram veulen of paardenvlees (poulet); alternatief runderpoulet
  • 5 dl. water
  • 5 dl. azijn
  • 500 gram dikke uien
  • 5 eetlepels perenstroop
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels
  • peper uit de molen
  • zout

    BEREIDING

  • De poulet 24 uur marineren in water en azijn (50/50) met zout, peper, laurier en kruidnagels.
  • Het goed uitgelekte vlees aanbraden en afbraden en afblussen met de marinade.
  • De grof gesneden uien apart braden en bij het vlees voegen.
  • Het geheel (ongeveer 2 uur) gaar laten sudderen in de marinade.
  • Schep van tijd tot tijd het schuim er af.
  • Als het vlees gaar is de plakken ontbijtkoek toevoegen om te binden
  • evenals de perenstroop.
  • Eventueel met peper en zout op smaak maken.
  • De gewenste zoet/zuur-verhouding kan bereikt worden door eventueel nog wat perenstroop toe te voegen.
  • GARNITUREN

    Een traditioneel Limburgs gerecht als ZOERVLEIS krijgt traditionele garnituren:

  • Appelmoes
  • Mayonaise
  • Zelf gemaakte dikke frites, gefrituurd zoals het hoort: in 2/3 ossewit en 1/3 reuzel.
  • Appelmoes (aaierwets)
  • INGREDIENTEN

  • 1000 gram harde appels
  • 1 dl. Water
  • 50 gram suiker
  • halve citroen
  • 50 gram roomboter
  • snuifje zout
  • BEREIDING

  • haal het klokhuis uit de appels maar laat de schil eraan
  • De appels even fruiten in de roomboter.
  • Blussen met het water.
  • Zout en citroen toevoegen.
  • Circa 20 minuten rustig laten sudderen.
  • Wij wensen U een Smakelijke & Sjieke

    Maaltijd toe.